Vacature (senior) communicatieadviseur

05-09-2019 4560 keer bekeken

Het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie zoekt een (senior) communicatieadviseur. Sluitingsdatum 16 september. Uw sollicitatie ontvangen wij graag via de link onderaan dit bericht.

Communicatie adviseur

Nationaal Programma Regionale Energie Strategie

·         Stand­plaats               Den Haag

·         Uren per week          36

·         Maand­salaris            €3.740 - €5.559

·         Salaris­niveau            schaal 12

·         Niveau                        Master/doctoraal

·         Vakgebied                  Reclame / communicatie / marketing / PR / voorl.

·         Vacature­nummer    RES_20190902_12a

·         Contractduur             3 jaar, startend met een jaarcontract

·         Dienst­verband           Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden

·         Functiegroep             Senior Adviseur Bedrijfsvoering

·         Werkplekken             1

 

Functie­omschrijving

Voor het Nationaal Programma RES is het ontwikkelen, borgen en verspreiden van kennis ten aanzien van het RES-proces naar de regio van groot belang. Als communicatieadviseur werk je nauw samen met de opdracht gevende partijen, de regio’s en het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat, om de regio’s te ondersteunen met de juiste on- en offline middelen en adviezen.

De invulling van deze rol is van waarde voor alle drie de programmalijnen van het Nationaal Programma RES. Jouw bijdrage is van essentieel belang voor het succes van de Regionale Energie Strategie.

Jouw werkzaamheden:

  • Je verzorgt de uitvoering van de met Rijk, Unie van Waterschappen, IPO en VNG afgestemde communicatiestrategie.
  • Je bouwt mee aan een netwerk en een goede samenwerking tussen de communicatieadviseurs van opdracht gevende partijen en de regio’s.
  • Je vangt signalen op uit de regio en vanuit de partners van het NPRES. Vervolgens stuur je de werkzaamheden bij en gebruik je regionale kennis om de landelijke communicatie te versterken (middelen en activiteiten).
  • Je verbindt de communicatieactiviteiten van het NPRES met de communicatie-activiteiten van andere Klimaatonderwerpen (IBP, PAW, etc.) en de Klimaatbrede communicatie van het Rijk.
  • Je neemt deel aan de redactie raad.
  • Je zorgt voor kennisdeling en afstemming met andere klimaatprogramma’s en de online strateeg van EZK.
  • Je werkt aan verdere ontwikkeling van middelen en tools die de RES’en ondersteunen, zoals kernboodschappen, visualisaties, huisstijl onderdelen etc.
  • Je ondersteunt in programmalijn 1 van het programma van NP RES: dat is het thema Informatie RES en Klimaatakkoord. Dit gaat o.a. om kennisdelen door: nieuwsbrieven; content voor de online community (praktijkvoorbeelden, documenten, weetjes/bijeenkomsten), organisatie webinars.
  • Je vormt het aanspreekpunt voor de community manager die het online platform verder ontwikkelt en beheert.
  • Je levert content voor dit platform en voor alle middelen, waaronder ook redactiewerk.

 

Functie-eisen

  • Je hebt aantoonbare ervaring met interbestuurlijk (samen)werken binnen de overheid.
  • Je hebt ervaring met complexe maatschappelijke opgaven.
  • Je hebt kennis van thema’s als energietransitie, klimaatverandering en/of duurzaamheid.
  • Je bent gewend programmatisch te werken en je voelt je vanuit jouw communicatie-expertise mede verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten van het programma als geheel.
  • Je bent zowel strategisch als hands on en hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de publieke sector en ervaring heeft met woordvoering en het aansturen van (communicatie)bureaus.
  • Je bent omgevingsbewust en politiek sensitief.
  • Je bent een netwerkwerker en verbinder.
  • Je kan goed zelfstandig werken en verliest daarbij de samenwerking niet uit het oog.

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Arbeids­voorwaarden

·         Salaris­niveau                                    schaal 12

·         Maand­salaris                                     Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)

·         Dienst­verband                                  Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject /              werkzaamheden

·         Contractduur                                    3 jaar, startend met jaarcontract

·         Minimaal aantal uren per week       36

·         Maximaal aantal uren per week      36

 

Bijzonderheden

Meer weten?

Er valt nog meer te vertellen over de functie. Nieuwsgierig? Bel of mail, Wijnand van Huut, recruiter NP RES, werving@npres.nl, 06-54368333

Startdatum in overleg maar in principe per 1 november 2019. De functie valt in schaal 12 FWG Rijk. Schriftelijke sollicitatie en motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk 16 september 2019 op werving@npres.nl.

Meer over de functiegroep Senior Adviseur Bedrijfsvoering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid »

Meer over jouw toekomstige afdeling

Wat biedt het Nationaal Programma RES jou?

Je werkt binnen het programmabureau samen met 14 collega’s, die alle deskundig en gemotiveerd zijn om de regio’s te ondersteunen en van het programma een succes gaan maken. Je vaste werkplek is bij de Unie van Waterschappen in Den Haag. Daarnaast ben je ook ‘in het land’ actief voor en bij de regio’s. Binnen het programma werk je samen met overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen. Het Nationaal Programma RES is een adaptief programma, wat betekent dat jij ook actief mee kan denken over verbeteringen om het programma nog effectiever te maken. Het gaat om een tijdelijke functie voor drie jaar. Detachering vanuit een van de deelnemende partijen aan het NP RES heeft de voorkeur.

Nationaal Programma Regionale Energie Strategie

De klimaatopgave is misschien wel één van de grootste maatschappelijke opgaven van deze tijd. Iedereen zal het merken in zijn of haar leefomgeving. De regio wordt gezien als het schaalniveau om invulling te geven aan deze opgaven. Hoewel de oplossingen regionaal gevonden moeten worden, slaagt dit alleen wanneer in een verbindend nationaal programma de afzonderlijke regio’s elkaar kunnen aanvullen en versterken. Deze ondersteuning bevordert zo kwalitatief hoogwaardige strategieën die samen optellen tot de nationale opgave. In dit nationaal programma is de kracht vanuit verschillende stakeholders gebundeld om knelpunten in de regio snel en effectief te adresseren en tot een oplossing te brengen: een echte netwerkorganisatie! Voor meer informatie over het programma verwijzen we graag naar de website www.regionale-energiestrategie.nl. 

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

De heer Wijnand van Huut, recruiter NP RES 06-5436 8333

Solliciteren

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen