Digitale kaart RES 1.0

04-11-2021 3532 keer bekeken

NP RES verzamelde samen met RVO de openbare data van alle regionale zoekgebieden bij de RES regio’s en combineerde die in een digitale GIS kaart. Hierdoor ontstaat een landelijk geografisch beeld van de RES’en.

Het is bedoeld als een opstap naar een landelijk data portaal met daarin diverse relevante data voor landelijke partijen, RES-regio’s, netbeheerders en de diverse betrokken stakeholders. De kaart kan ondersteuning bieden bij gesprekken over bijvoorbeeld ruimtelijke ontwikkelingen, gebiedsgerichte aanpakken en gesprekken over het energiesysteem. 

De komende tijd stippelen we samen met de regio’s een ontwikkelpad uit om steeds meer relevante data aan de kaart toe te voegen. Een eerste update staat gepland op 1 december voor als er onverhoopt nog onjuistheden of onvolkomenheden in de kaart staan.

Let op: de data is voor iedereen vrij te gebruiken, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Neem voor de meest actuele data contact op met de RES regio zelf, zij zijn bronhouder. Er is bij elke regio een verwijzing naar de vastgestelde RES 1.0 opgenomen en soms een toelichting of disclaimer. 

Vragen? 

Neem contact op via info@npres.nl.

Bekijk de Digitale kaart RES 1.0

Bekijk ook

Cookie-instellingen