Nieuwe korte film: Omwonenden beslissen mee in windproject Strijensas

25-02-2022 728 keer bekeken

Plannen voor vier grote windturbines in de Mariapolder bij Strijensas leiden tot zorgen bij omwonenden. Zij gaan in gesprek met ontwikkelaar en gemeente. Inwoner Robin Robart, ontwikkelaar Ronald Kloet en wethouder Piet Leenen delen hun ervaringen in een nieuwe korte film en een podcast van NP RES.

‘We hadden bijvoorbeeld zorgen over waar de turbines zouden komen en over hoe hoog ze werden. Maar ook bijvoorbeeld over geluid en nachtverlichting,’ vertelt omwonende Robin Robart. ‘Natuurlijk was er eerst een schrikreactie’, blikt projectontwikkelaar Ronald Kloet terug. ‘Maar dan leer je elkaar kennen, ga je met elkaar praten en kom je tot de punten waar het om gaat.’ Dat je alle belangen bij elkaar brengt in het goede gesprek is belangrijk, benadrukt betrokken wethouder Piet van Leenen: ‘Zodat er uiteindelijk acceptatie is bij de verschillende partijen om met elkaar tot een goede oplossing te komen.’

Benieuwd naar de uitkomsten van dit gesprek? Bekijk dan de korte film (3.41 min.) en beluister de podcast die NP RES over dit project maakte.

Bekijk ook

Cookie-instellingen