Vacature - NP RES zoekt: Thematrekker Energiesysteem

03-11-2022 1732 keer bekeken

Het energiesysteem speelt een belangrijke rol in de energietransitie. We produceren steeds meer hernieuwbare energie op land, tegelijkertijd stijgt de vraag ernaar fors. Deze ontwikkelingen raken het bestaande energiesysteem: de netten raken overvol en er is snel meer infrastructuur nodig.

Hoe gaan we in de toekomst keuzes maken over uitbreiding van het net, oftewel prioriteren en programmeren? Hoe richten we het systeem optimaal in?

NP RES zoekt een thematrekker die zich met dit soort vraagstukken gaat bezighouden, naast de andere Thematrekker Energiesysteem die zich meer richt op transitiedenken en innovatieve samenwerkingsverbanden. De nieuwe thematrekker weet onderwerpen als warmte, de balans tussen vraag en aanbod, de verhouding zon en wind in de regio, smart hubs en opslagmogelijkheden met elkaar te verbinden in nauw contact met partners op nationaal en regionaal niveau.

We zoeken een stevige, ervaren en initiatiefrijke collega (24-32 uur per week) die onder andere:

  • zich wil vastbijten in de complexe vraagstukken die de energietransitie en de RES met zich meebrengen;
  • kennis heeft van de Nederlandse energie-infrastructuur;
  • bekend is met interbestuurlijk samenwerken;
  • energie haalt uit het ontwikkelen van samenwerking op landelijk en regionaal niveau, gericht op het wegnemen van belemmeringen of benutten van kansen in de opgave van de RES, met een focus op het energiesysteem.

Iets voor jou? Bekijk hier de vacaturetekst en hoe en tot wanneer je kunt reageren.

Bekijk ook

Cookie-instellingen