Zonnepark Eerbeek: een verhaal over lokaal eigendom

Zonnepark Eerbeek
June 18, 2020
661 keer bekeken

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat je inspireren door praktijkvoorbeelden. Leer ervan en help elkaar met het maken van een regionale energiestrategie. Met het keuze menu "Filter op tag" kun je de praktijkvoorbeelden vinden die over een specifiek RES thema gaan.

Reageren
Wil je reageren op een van de praktijkvoorbeelden? Dat kan als je een account met profiel hebt voor deze website en je bent ingelogd. Nog geen account? Vraag het hier aan en doe mee! Bekijk hier praktijkvoorbeelden van voor december 2019.


 

Zonnepark Eerbeek BV is in gezamenlijk eigendom van BrummenEnergie en partner Solar Green Point. Zij realiseren een zonnepark met ruim 17.000 zonnepanelen op de voormalige stortplaats aan de Doonweg in Eerbeek. Dit terrein was tot en met 2001 in gebruik bij de Eerbeekse papierfabrieken.

Nadat het geen stortplaats meer was, stelden de papierfabrieken het ter beschikking aan BrummenEnergie om er een zonnepark te ontwikkelen. 

Deze film vertelt het verhaal van uitdagingen en eensgezindheid in het realiseren van zo’n groot zonnepark. Aan het woord zijn: Walter Hulshof, directeur Stort Doonweg BV / Industriewater Eerbeek; Els Holsappel, bestuurder BrummenEnergie; Guus Koster, projectleider BrummenEnergie en Eef van Ooijen, wethouder Duurzaamheid Brummen en voorzitter van de RES Cleantech Regio.

Het zonnepark levert straks stroom uit de ’eigen achtertuin’ én inwoners kunnen er in investeren tegen een aantrekkelijk rendement. BrummenEnergie is een coöperatie: de leden hebben het voor het zeggen. De winst wordt gestoken in nieuwe projecten die Brummen duurzamer maken.

Images

Zonnepark Eerbeek

On the map

Cookie settings