Regionale Energie Strategie

Seminar Ultradiepe Geothermie

692 keer bekeken

Start

2019-10-01 at 13:00

End

2019-10-01 at 18:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Tivoli Utrecht

Op dinsdag 1 oktober vindt van 13 tot 18 uur in Tivoli Utrecht het jaarlijkse seminar plaats over de Green Deal Ultradiepe Geothermie (UDG).

Graag nodigen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting Platform Geothermie, TNO en EBN alle geïnteresseerden uit voor dit seminar om de laatste stand van zaken te horen over de ontwikkelingen binnen de Green Deal Ultradiepe Geothermie (UDG). 

Aanmelden

 Aanmelden 

Programma

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte met een update over de Green Deal. Wat is de status van de consortia die op 6 verschillende locaties in Nederland ultradiepe geothermie verkennen? Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vertelt over het beleid en de ontwikkeling van UDG. Er is aandacht voor de kansen en risico’s bij het verdere onderzoek naar UDG en ruimte voor inspiratie vanuit ultradiepe geothermie projecten in het buitenland.

Break-out sessies gaan over de bovengrondse hoge warmtevraag van (lichte) industrie en hoe de ontwikkeling van UDG hier een rol in kan spelen. Er is een geologische sessie over de interpretatie van oude(re) data van de diepe ondergrond en onderzoeken over de ontwikkeling van UDG. In de break-out sessies is ook aandacht voor andere factoren die van belang zijn bij vervolgstappen in de zes Green Deal consortia. Uiteraard is er op het seminar voldoende tijd om bij te praten, voorafgaand, tijdens en na de bijeenkomst.

Bekijk Programma    

 

Cookie settings