Nieuws uit de RES Regio's

 • Regionale Energie- en Klimaatstrategie door regio vastgesteld

  Bericht Regionale Energie- en Klimaatstrategie door regio vastgesteld bekijken

  Op 4 maart hebben de bestuurders in de regio Hart van Brabant de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) op regioniveau vastgesteld. Als de gemeenteraden, de provincie en de waterschappen akkoord gaan, gaat de REKS na 1 juli richting het Rijk.

 • Grootste zonnepark-op-dak van Nederland in Vlissingen-Oost

  Bericht Grootste zonnepark-op-dak van Nederland in Vlissingen-Oost bekijken

  Momenteel werkt een groot aantal Zeeuwse en landelijke partners toe naar de realisatie van het zonnepark-op-dak Verbrugge én het windpark St. Joosland. Met 140.000 panelen wordt dit het GROOTSTE zonnedak project van Nederland!

 • Webinar Informatie Hoekpunten Afwegingskader

  Bericht Webinar Informatie Hoekpunten Afwegingskader bekijken

  RES-regio West-Overijssel weegt de plannen en zoekgebieden af binnen de vier hoekpunten van het afwegingskader: bijdrage energietransitie, maatschappelijke kostenefficiency, ruimtelijke kwaliteit en maatschappelijke acceptatie. Tijdens dit webinar werd uitgelegd wat die hoekpunten precies betekenen.

 • RES 1.0 West-Brabant klaar

  Bericht RES 1.0 West-Brabant klaar bekijken

  Als tweede regio presenteert RES-regio West-Brabant de RES 1.0. De regio gaat tot 2030 2,0 TWh duurzame energie opwekken. Een deel wordt opgewekt met zonnepanelen op daken, een deel met zonneparken en er komen 9 tot 12 windturbines. De RES 1.0 gaat nu naar de regionale overheden ter besluitvorming.

 • Webinar Zon, wind en warmte

  Bericht Webinar Zon, wind en warmte bekijken

  In dit webinar ‘Zon, wind en warmte in West-Brabant’ informeert de RES West-Brabant inwoners en bedrijven over het opwekken en inzetten van duurzame energie in de regio Experts vertellen over de plannen en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in de regio West-Brabant.

Cookie-instellingen