Kennissessie en hand-out over zelflevering

03-10-2023 1484 keer bekeken

Op 19 september organiseerde NP RES, samen met het Gelders Energieakkoord (GEA) en het Klimaatverbond Nederland, een kennissessie over zelflevering van energie door gemeenten. Hoe werkt dit en hoe organiseer je het?

Veel gemeenten kopen hun energie op een traditionele manier in via Europese aanbestedingen en meerjarige contracten. Een alternatief is ‘zelflevering’: je levert dan als lokale of regionale overheid energie aan jezelf. Die energie heb je zelf geproduceerd of koop je ergens in. Bijvoorbeeld van een lokale producent of van de energiebeurs. Dat kan en dat mag.

Je kunt dit als gemeente op verschillende manieren organiseren. Tijdens de kennissessie op 19 september kwamen drie voorbeelden aan bod en gingen deelnemers in gesprek over hoe ze het konden vertalen naar hun eigen situatie. Hier kun je een video bekijken met een toelichting in vogelvlucht.

 

 

Download hier een hand-out met uitleg, voorbeelden en contactgegevens. En meld je hier aan voor de Community of Practice van Klimaatverbond Nederland over dit onderwerp.

Bekijk ook

Cookie-instellingen