Communicatie

Ben je communicatieadviseur voor een RES-regio, provincie of gemeente en werk je aan de RES'en? Dan vind je op deze pagina handige communicatietools. De pagina is nog in ontwikkeling en wordt de komende tijd aangevuld. Meer informatie over participatie vind je op de pagina Participatie.

Een momentje...
 • Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat

  Het LCNK is een netwerk voor iedereen die vanuit (of samen met) de overheid communiceert over de klimaatopgave. Hier delen we nieuwe ontwikkelingen, inspirerende voorbeelden en aankondigingen van bijeenkomsten. Ook vind je hier een toolbox voor de RES, met o.a. logo's en beeldmateriaal.

 • Toolbox voor Regionale Energiestrategie

  Op LCNK vind je een toolbox met onder andere de tijdlijn, infographics, visuals, animaties & de stills, illustraties, kernboodschappen, beeldmateriaal en RES logo's.

 • Vraag en antwoord

  NP RES heeft voor vragen en antwoorden de RES-gespreksassistent ontwikkeld: een webapp die je op je telefoon of tablet kunt zetten en op je PC kunt bekijken. Je kunt er als raadslid, bestuurder, inwoner of initiatiefnemer feiten mee checken en antwoorden vinden op veelgestelde vragen.

 • Van Hoe naar Zo

  De 'Van Hoe naar Zo' campagne heeft van november tot eind december 2023 meegedraaid in de landelijke klimaatcampagne van het Rijk 'Zet ook de knop om'. Alle campagnematerialen worden aangeboden als communicatiekit – voor iedereen die vooruit wil met de energietransitie.

 • Landelijke campagne

  Zet ook de knop om is een klimaatcampagne van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De campagne loopt door tot in ieder geval 2027. De campagne heeft als doel om burgers, bedrijven en organisaties bewust te maken van de noodzakelijke stappen om klimaatverandering tegen te gaan.

 • Uitlegvideo's

  Werk je aan de energietransitie? Dan krijg je onherroepelijk te maken met complexe onderwerpen. Om je op weg te helpen met bepaalde thema’s en onderwerpen ontwikkelt NP RES diverse uitlegvideo’s. De video’s geven naast de handreiking en de werkbladen meer tekst en uitleg over een bepaald onderwerp.

 • Werkblad Visualisaties

  Inwoners en andere betrokkenen willen weten welke impact zon- en/of windprojecten hebben op hun omgeving. En zien dat graag gevisualiseerd. Maar soms ben je daar als gemeente of regio nog niet aan toe. In het werkblad Visualisaties lees je hoe je zelf visualisaties kunt inzetten in het proces.

 • Werkblad Desinformatie

  Dit werkblad laat zien wat desinformatie is en hoe het zich in verschillende contexten kan manifesteren. Dat helpt om desinformatie te herkennen en feit en fictie te kunnen onderscheiden. Ontdek praktische richtlijnen om effectief te kunnen omgaan met desinformatie, zowel proactief als reactief.

  Cookie-instellingen