Uitlegvideo over maatschappelijke tender

14-11-2023 1079 keer bekeken {0} reacties

Ben je betrokken bij de planning van zon- of windprojecten? En vraag je je af hoe je het beste keuzes kunt maken die de gemeenschap ten goede komen? In onze nieuwste uitlegvideo neemt Willemijn je mee in de ins en outs van maatschappelijke tenders.

De maatschappelijke tender is een instrument dat je als overheid in kunt zetten om te komen tot keuzes wie wat waar wanneer ontwikkelt. Het is een manier om het proces in te richten richting omgevingsvergunningen voor zon- en of windprojecten. De maatschappelijke tender geeft overheden de mogelijkheid om meer regie op die uitvoeringsfase te hebben. Bijvoorbeeld om natuur- en landschapswaarden te behouden of te versterken, of om lokaal eigendom te kunnen realiseren, of vanuit de wens beter aan te sluiten op de planning van de netbeheerders voor de uitbreiding van de netcapaciteit.

Bekijk de video

De video is de vierde van een serie uitlegvideo's over complexe onderwerpen in en rondom de RES. De video’s geven, naast de handreiking en de werkbladen, meer tekst en uitleg over een bepaald onderwerp.

Meer informatie over maatschappelijke tenders vind je op de pagina Maatschappelijke tender.

Bekijk ook

Cookie-instellingen