Congres Regionale Energie en Lokale Warmte

Op 1 november 2023 organiseerden het Nationaal Programma RES (NP RES) en Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) samen het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte in de Jaarbeurs in Utrecht. Een logische stap omdat warmte en duurzame opwek elkaar in de praktische uitvoering van de energietransitie steeds vaker tegenkomen. 

Rond de 900 deelnemers en sprekers gingen in meer dan 40 sessies over regionale energie en lokale warmte met elkaar in gesprek over hun dagelijkse praktijk. Niet alleen bij de sessies, maar ook op het plein bij de koffie en de borrel deelden mensen gepassioneerd hun persoonlijke en professionele uitdagingen en goede voorbeelden. Dat maakte het congres voor velen een feest van (h)erkenning en inspiratie voor de praktijk.

Op deze pagina vind je een terugblik op het congres. Met natuurlijk een aftermovie, verslagen van de sessies, links naar presentaties en een foto-impressie! Deel de terugblik gerust met collega’s die ook aan de energietransitie werken. Om zo kennis te delen en samen weer stappen te zetten. De energietransitie gaat door, samen bundelen we onze krachten in de uitvoering!

Bekijk de aftermovie

 

 

Een momentje...
 • Veel energie op het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte

  Het bruiste van energie op het Congres Regionale Energie en Lokale Warmte op woensdag 1 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Rond de 900 deelnemers en sprekers gingen in meer dan 40 sessies over regionale energie en lokale warmte met elkaar in gesprek over hun dagelijkse praktijk. Een impressie.

 • Fotoalbum

  Wil je de sfeer proeven van het congres? Onze fotograaf heeft de hele dag foto’s gemaakt. Je kunt de foto’s hier bekijken.

 • Verslagen sessies

  Van een aantal sessies op het congres is een verslag gemaakt. Je leest ze hier terug.

 • Downloads

  Hier vind je presentaties, handreikingen en andere downloads.

 • Video's

  Bekijk de aftermovie en twee video’s over energiegemeenschappen bij lokale energie en lokale warmte.

 • Samenwerken en contact

  Wil je in contact komen met collega’s van NP RES, NPLW of met mensen van de gesprekshuisjes en picknicktafels? Kijk hier voor een overzicht.

 • Podcasts waar je energie van krijgt

  Speciaal voor ons congres maakten we een congrespodcast. Ga naar Spotify en voeg de speellijst toe aan je favorieten. En laat je inspireren door de vele verhalen over de energietransitie, zoals in de podcasts van Particibeter, Voetnoten en Studio Energie!

  Cookie-instellingen